Tour de France

Tour de France

Giro d"Italia Indlæser Tour de France 2 minutter Videre Tour vindere

Tour de France er en årlig cykelløb, der blev første gang afholdt i 1903 af den franske avis, L'Auto. Løbet er en af de mest prestigefyldte begivenheder inden for cykelsporten og tiltrækker hvert år nogle af de bedste ryttere fra hele verden.

Tour de France består af en rute, der strækker sig over 21 etaper og mere end 3.500 km. Rytterne kæmper om den berømte gule trøje, der tildeles den rytter, der har den laveste samlede tid efter alle etaperne.

I løbet af sin mere end 100-årige historie har Tour de France set mange legendariske ryttere, der har gjort sig bemærket ved deres præstationer. Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Miguel Indurain og Lance Armstrong er blot nogle af de store navne, der har domineret løbet gennem årene.

Tour de France har også set mange dramatiske øjeblikke, herunder ulykker, kontroverser og intense rivaliseringer. Løbet har også været genstand for dopingbeskyldninger og skandaler, der har sat en dæmper på nogle af løbets præstationer.

Ikke desto mindre er Tour de France stadig en af de mest populære og respekterede begivenheder i cykelsporten. Løbet har også bidraget til at fremme cykling som en populær og respekteret sport på verdensplan. Tour de France er blevet en institution inden for cykelsporten og vil fortsat være en vigtig begivenhed i årene fremover.

https://twelvesixteen.dk

Forsæt læsning