Magnus Cort

Magnus Cort

Dansk sprinter vinder anden etape i Giro d'Italia

For anden gang i dette års Giro d'Italia har en magtfuld dansk sprinter fuldført en rensejrs-sejr i en Grand Tour-etape, efter at Magnus Cort (EF Education-EastPost) fulgte i fodsporene på landsmanden Mads Pedersen (Trek-Segafredo) på 10. etape i Viareggio.

Cort overgik medheld Derek Gee (Israel-PremierTech) fra Canada og den italienske veteran Alessandro De Marchi (Team Jayco-AlUla) for at tage en historisk sejr på en dag, hvor kraftig regn og sub-nul-temperaturer truede med at få løbet neutraliseret.

Efter at den kuperede 192 km lange etape fra Scandiano blev godkendt af løbsarrangørerne, blev Cort en sen tilføjelse til udbruddet sammen med Italiens Davide Bais (Eolo-Kometa), efter at han sluttede sig til De Marchi og Gee før den første af to kategoriserede stigninger i Apenninerne.

Den tilsyneladende uendelige kamp op ad den iskolde Passo delle Radici tog sin tørn på feltet, hvor adskillige sprintere fandt sig selv distanceret, samt den kæmpende Aleksandr Vlasov (Bora-Hansgrohe), der hurtigt tilføjede sig til listen over ryttere, der trak sig tilbage fra løbet på grund af sygdom.

Feltets strabadser spillede de førende fire ryttere i hænderne, hvis forspring toppede på næsten fem minutter. Manglende samarbejde bagud tippede balancen i favør af udbruddet, selv efter at de mistede den blå trøje fra Bais, da erobreren af Gran Sasso på 5. etape faldt tilbage efter at have udbygget sin føring i bjergkonkurrencen.

Forskellen faldt til blot 1'15" med 20 km tilbage, men gruppen bagud var kun på 50 ryttere, og de førende tre havde fordel af flade veje og en stærk medvind.

Det var De Marchi, der, efter at have kæmpet sig tilbage i kampen, førte an i den afsluttende spurt på hjemmebanen, kun for at blive overhalet af Cort, der holdt stod imod Gee's fremstød og tog en velfortjent sejr, der hjalp med at styrke moralen på hans EF Education-EasyPost hold efter Rigoberto Urans tilbagetrækning søndag.

For anden gang på fire dage måtte den canadiske debutant Gee nøjes med andenpladsen bag en rytter fra EF - selvom hans underskud denne gang var mindre end et sekund, i stedet for de næsten to minutters forspring, som han tabte til Irlands Ben Healy i Fossombrone lørdag.

Endnu en dansker, Mads Pedersen, vandt det reducerede spurtfelt bagved og tog fjerdepladsen 51 sekunder foran Tysklands Pascal

https://twelvesixteen.dk